lördag 12 februari 2011

Botnia exploration


Botnia är ett prospekteringsbolag noterat på Aktietorget, deras  prioritering är guld men har även bas samt ädelmetaller i deras prospekteringsportfölj. Genom ett förvärv utav företaget Hansa har Botnia utökats med 10 st undersökningstillstånd som alla innehåller guld samt vargbäcken ett projekt som har tillstånd att bearbeta och bryta malm vilket är det första projektet som Botnia kommer få inkomster ifrån.
Mitten på december 2010 skickades en MKB in (miljökonsekvensbeskrivning) som är det sista steget för att Botnia kommer få bryta i Vargbäcken.
dom har nyligen genomfört en nyemission för ca 30 miljoner som övertecknades till 50% som skall finansiera Vargbäcken. Vargbäcken ska sedan finansiera tre stycken projekt  Middagsberget, Purnu och Jorbojokki. Målet för 2011 var att under tredje kvartalet börja generera dom första intäkterna.

Sammarbeten
Botnia har ett nytt samarbete med ÅF. Eftersom råvarupriserna är höga är detta samarbetet nödvändigt, genom detta samarbetet är det uppskattat en tidsvinst på 2-3 år.

”ÅF Infrastruktur AB med ÅF Mining ser fram emot att tekniskt stödja Botnia Exploration i kommande projekt. ÅF med ca 4500 medarbetare har idag ca 400 personer med gruvteknisk kompetens och utför redan idag omfattande konsultarbeten bl.a. åt LKAB och Boliden. ÅF satsar nu på tidiga skeden dvs. Juniorbolag. Vi har de resurser och kompetenser som är nödvändiga för att klara av de mål som Botnia Exploration har satt upp. Vi ser fram emot ett långvarigt och gott samarbete”

Sedan har Botnia avtal med det australiensiska företaget Dragon mining.  Avtalet ger dom rätt till prospektering i ena undersökningstillståndet Harpsund. Harpsund har en total area om 2686 hektar. Historiska provtagningar visar att det finns guld, ädel/bas metaller

Personerna bakom Botnia
VD Bengt ljung
 gammal VD för företag såsom ABB, Atlas copco. Bengt äger 9,2% utav aktierna i Botnia, han vart tvingad att ta ut lön från Botnia för att kunna vara noterat på aktie torget.

Olle Grinder
En internationellt ledande expert på volfram, Olle har ett mycket brett internationellt kontaktnät. Volfram är ett mycket sällsynt grundämne, egenskaperna för volfram är dess höga smältpunkt samt används för tillverkning utav hårdmetall.

Torbjörn Grahn
 som av många betraktas som en av Sveriges främsta blockletare. Torbjörn har tidigare varit med och startat Dragon minings guldruva i Svartliden samt var med och startade lappland goldminers (hittar inga källor på detta) 

 -------------------------------------------------------------------------------------------------

Botnia kommer bli ett fantastiskt bolag men efter hearing vi hade med Bengt  blev jag lite besviken. I en radio intervju så nämnde Bengt att Botnia ville noteras på small cap och även göra splits för att få bort frimärksstämpeln som det blev ett riktigt rally över,  Detta var inte påtänkt och ingenting som var aktuellt snart. Efter lite mail kontakt med VD fick jag fram att Dragon har rätt att borra på Harpsund men området är långt ifrån något bearbetningstillstånd.
Vi väntar som sagt på MKB för vargbäcken, 6-8 månader skulle det ta vilket blir mitten på Juni, juli agusti. Men detta kan bli försenat enligt Bengt och brytning blir fördröjd ända in i 2012.
Jag säljer pga Botnia tjänar inga pengar, potentialen är enorm men brist på triggers närmaste halvåret kommer vara bristfälligt. Någon spontant kan det vara nytt sammarbete med någon entreprenör vilket jag hoppas blir Boliden (licenser ligger precis vid deras nya Aitik gruva).
Jag sålde 2/3 utav mitt aktieinnheav på 33 öre, i fredags stängde den på 27 öre. Jag var tidigt med i botnia och handlade aktier vid 12-13 nivån.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar